"Ємен оголошено стан бойової тривоги"

7 серпня 2013

У СВІТІ. Сили безпеки Ємену приведені у стан бойової тривоги через побоювання щодо нападів Аль-Кайди, передає Бі-бі-сі.

Танки та війська оточили іноземні представництва, урядові будівлі та аеропорт у столиці країни Сані.

Раніше Сполучені Штати, які перед тим закрили 20 своїх посольств по всьому світу, а також Велика Британія відкликали із Ємену своїх громадян.

Це сталося по тому, як американська розвідка перехопила розмови між керівниками Аль-Кайди, серед яких, як пишуть американські медіа, був лідер угруповання Аймар Завахірі.

Влада Ємену скритувала відкликання іноземних громадян, сказавши, що це може бути вигідно естремістам.

Безпрецедентні заходи безпеки

Кореспондент ВВС Абдулла Гораб у Ємені передає, що у столиці країни, місті Сана, зараз вдаються до безпрецедентних заходів безпеки: десятки військових машин охороняють президентський палац, важливі інфраструктурні об'єкти та посольства західних країн.

За словами кореспондента, єменській розвідці зі своїх джерел стало відомо, що впродовж кількох останніх днів до Сани прибули десятки членів Аль-Кайди з інших регіонів для втілення масштабної змови.

Джерела назвали наміри змовників небезпечними: вони передбачають вибухи та напади бомбістів-смертників на послів західних країн і закордонні посольства у Ємені, а також напади на єменські військові штаби.

Білий дім та Державний департамент США заявили, що джерело небезпеки з боку Аль-Кайди розташоване на Аравійському півострові, однак інших деталей не повідомляють.

Низка американських представництв у регіоні, включно з тим, що розташоване у столиці Ємену, залишатимуться закритими до суботи.

Попередження Держдепу США щодо небезпеки подорожей, оголошене минулого тижня, залишатиметься дійсним до кінця серпня.

Кілька європейських країн також тимчасово закрили свої місії в Ємені. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua