"«єОселя»: кредити взяли 10 тисяч родин"

15 травня

10 тисяч українських родин отримали кредити на придбання житла за програмою «єОселя» на майже 16 мільярдів гривень від початку чинності програми. Про це зазначила перший віцепрем’єр­міністр — міністр економіки Юлія Свириденко.

«Ця програма виконує не лише соціальну функцію, допомагаючи українцям придбати житло на доступних умовах. Через неї ми ще й інвестуємо в розвиток житлового будівництва та супутніх галузей. 30% взятих українцями кредитів були на купівлю житла першого продажу — готового від забудовника або того, що будують. Через зростання попиту на житло на первинному ринку ми підтримуємо українських виробників, які будують, виготовляють будівельні матеріали, створюють нові робочі місця», — зазначила Юлія Свириденко.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою

«єОселя» 229 кредитів на 396 мільйонів гривень. Серед них кредити під 3% отримали 111 військовослужбовців та силовиків, 17 педагогів, 12  медиків та 6 науковців; кредити під 7% — 64 українці без власного житла, 4 ВПО та 15 ветеранів. Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку — 168, 61 українець узяв кредит на купівлю житла першого продажу — готового у забудовника або в будинку, який зводять, повідомляє Мінекономіки.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua