"ЄС дотримав слова"

14 листопада 2014

У рамках фінансової співпраці з Європейським Союзом Україна отримала кредит обсягом 260 мільйонів євро (другий і третій транші макрофінансової допомоги ЄС). Ставка запозичення становить 1,375%. Дата погашення кредитного зобов’язання — 4 жовтня 2024 року, повідомляє прес-служба Мінфіну. 

Ці кредитні ресурси надано в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Україною (позичальником) та Європейським Союзом (кредитором) і кредитної угоди між Україною як позичальником, Національним банком як агентом позичальника та Європейським Союзом як кредитором щодо надання макрофінансової допомоги в сумі до 610 мільйонів євро. Документи укладено 16 квітня 2013 року та ратифіковано  у Верховній Раді відповідним Законом від 4 березня 2014 р. №848-VII.

Наступний транш у сумі до 250 мільйонів євро очікуємо у лютому 2015 року за результатами виконання Україною програми співпраці з МВФ cтенд-бай, а також визначених у вказаному меморандумі критеріїв у сферах управління державними фінансами, торгівлі та оподаткуванні, енергетиці, реалізації політики у фінансовому секторі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua