"ЄС хоче бачити Україну заможною"

25 вересня 2014

В Європі не розуміють, чому Росія мріє про відновлення Радянського Союзу, і чекають на продовження відносин як із країною-сусідом після того, як Москва відновить довіру. Про це у виступі в університеті Прінстона (США) заявив президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей.

«Росія все ще мріє про минуле, про колишній Радянський Союз. Нам у Європі навіть важко зрозуміти, чому. У ЄС є Об’єднане Королівство, Франція, Німеччина — всі вони були наддержавами, але відмовилися від цих мрій і перегорнули сторінку. Європейський Союз — це чіткий знак, що минуле позаду і почався новий розділ історії. Але Росія — не на цьому етапі. Вони повинні вивчити, що існує новий світ», — цитує УНІАН слова президента ЄР.

Він наголосив, що Україна завжди матиме особливі відносини і з Росією, і з ЄС. «Наша мета — мати вільну по-європейському мислячу демократичну та заможну Україну, в якої добрі відносини з Росією. З нашого боку, матимемо справу з Росією як із сусідом, але умов для цього ще бракує», — вважає Герман Ван Ромпей.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua