"ЄС вимагає реальних мирних кроків"

25 жовтня 2014

Європейський Союз очікує від Росії відповідальності за повне виконання Мінської угоди щодо припинення вогню, контролю за кордоном та проведення позачергових виборів на Донбасі відповідно до українського законодавства. Про це йдеться у висновках засідання Європейської Ради щодо України, яке відбулося у Брюсселі на рівні глав держав та урядів країн-членів ЄС.

Крім того, в ЄС вважають, що РФ повинна підтримувати зусилля ОБСЄ з урегулювання кризи в Україні, повідомляє УНІАН. «ЄС та його держави-члени повністю залучені до підтримки політичного врегулювання української кризи, включаючи внесок у збільшення спроможностей моніторингу ОБСЄ, збільшуючи гуманітарну допомогу, підтримуючи і допомагаючи Україні в процесі реформ, зокрема в децентралізації влади й захисті прав представників національних меншин», — наголошено у висновках.

Європейська Рада також привітала прогрес у врегулюванні української енергетичної кризи та заявила, що очікує на завершення тристоронніх переговорів між РФ, Україною та Європейською комісією.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua