" ЄС збільшує допомогу Україні й розгляне суворіші санкції проти Росії"

28 сiчня 2015

Україна отримає 1 мільярд 800 мільйонів євро макрофінансової допомоги. Таке рішення ухвалили міністри фінансів країн ЄС. Дипломатичні джерела кажуть, що Британія та ще кілька членів Євросоюзу пропонували виділити кредитів на суму 2 мільярди 600 мільйонів євро. Водночас у Євросоюзі не виключають збільшення допомоги в майбутньому. Натомість у Брюсселі очікують українських реформ:

"Макрофінансову допомогу ЄС пов’язано зі структурними реформами в Україні, насамперед зі зміцненням державного управління, державних інституцій та боротьбою з корупцією", – заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Ситуація в Україні залишається в центрі уваги Євросоюзу. У понеділок керівники держав і урядів ЄС ухвалили заяву, де висловлюють стурбованість погіршенням безпеки й гуманітарної ситуації на сході України. Вони засудили вбивство цивільних людей під час безладного обстрілу в Маріуполі в суботу й вказали на зростання підтримки сепаратистів з боку Росії. У четвер міністри закордонних справ ЄС на надзвичайному засіданні розглянуть посилення санкцій проти Кремля.

 Copyright © 2015 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua