"Євробаскет-2015 відкриє нові можливості українських міст"

14 червня 2013

ПЛАНИ. «Мультифункціональні арени, які з'являться в 6 містах у рамках підготовки до Євробаскету-2015, дозволять проводити змагання з більш ніж 100 видів спорту, а також масштабні виставки та концерти, які на сьогоднішній момент Україна не може проводити», – сказав він. – «Думаю, що Міжнародний Форум «АВС: Україна і Партнери-2015 року» проходитиме в одній з таких Арен. Причому, не обов'язково в Києві. Рівень створюваних комплексів відповідає кращим світовим стандартам і дозволить зробити вибір місця проведення подій світового масштабу в будь-якому із 6 міст України», – сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на Міжнародному Форумі «АВС: Україна і Партнери».

Під час Форуму також було обговорено можливості залучення інвестицій у туристичну та готельну інфраструктуру.

«За останні три роки спостерігається стабільне зростання приїзду іноземних туристів в Україну. Цьому сприяють і проведення великих міжнародних спортивних заходів. Проведення Євробаскету-2015, який є другим за значимістю спортивним заходом в Європі, також забезпечить підвищення уваги до України як одного з туристичних і спортивних центрів», – сказав Віце-прем'єр-міністр.

За оцінками експертів, очікувана завантаженість українських арен - до 280 заходів на рік.

Згідно з Програмою проведення Євробаскету-2015, у Харкові, Одесі, Львові та Києві проходитиме груповий етап змагань. У Дніпропетровську, Донецьку та Києві - півфінальні та фінальні ігри. Для проведення змагань приватними інвесторами будуть побудовані нові багатофункціональні арени. Для забезпечення їх роботи будуть створені кілька тисяч нових робочих місць.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua