"Євроінтеграція: Чехія голосує за Україну"

13 вересня 2013

Під час офіційного візиту до Чеської Республіки міністр закордонних справ Леонід Кожара провів низку зустрічей з керівництвом цієї держави. Так, під час зустрічі з Президентом Чехії Мілошем Земаном cторони обговорили графік двосторонніх контактів на найвищому політичному рівні, ключовим елементом якого стане офіційний візит глави Чеської держави в Україну. Цей візит матиме особливе значення напередодні Вільнюського саміту «Східного партнерства», під час якого планується підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про розширення економічних зв’язків між двома державами йшлося й у ході зустрічі Леоніда Кожари з Прем’єр-міністром Чехії Їржі Русноком. Зокрема обговорено тематику роботи українсько-чеської Міжурядової змішаної комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва, проведення її наступного засідання в Україні, повідомляє прес-служба МЗС.

А на зустрічі з Головою Сенату Чехії Міланом Штехом обговорено питання розвитку міжпарламентської співпраці як на рівні керівників законодавчих органів двох держав, так і на рівні відповідних груп міжпарламентських зв’язків. Леонід Кожара висловив сподівання на підтримку чеським парламентом ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Питання євроінтеграції України порушувалося і в ході розмови Леоніда Кожари з міністром закордонних справ Чехії Яном Когоутом.

Крім того, у Празі голова вітчизняного МЗС взяв участь у відкритті Економіко-довкільного форуму ОБСЄ.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua