"Євроолімпійці подякували за юнацьку першість"

5 грудня 2014

Наприкінці листопада у Баку відбулася 43-я Генеральна асамблея Європейських Олімпійських Комітетів, у якій, окрім делегації Національних олімпійських комітетів європейських країн, взяли участь також представники МОК, Асоціації НОКів Африки, Оргкомітетів Олімпійських ігор, міжнародної організації «Спорт-Аккорд» та інших міжнародних структур.

Головував на форумі президент ЄОК Патрік Хіккі, який під час відкриття вручив найвищу нагороду організації «Order of Merit» Томасу Баху за вагомий внесок у розвиток та примноження олімпійських цінностей, ефективний пошук шляхів реформування сучасного спорту та як єдиному президенту МОК, який має олімпійське «золото».

Приємно, що нагороди ЄОК «Order of Laurel» був удостоєний і наш співвітчизник, член Виконкому НОК України, президент Федерації баскетболу України та Олімпійський чемпіон Олександр Волков, якого відзначили за ефективний розвиток баскетболу в Україні та Європі, вдалу організацію та проведення юнацького чемпіонату Європи-2013 в Києві.

На Асамблеї присутніх проінформували щодо підготовки до І Європейських ігор, що вже в червні зберуть найсильніших атлетів континенту.

Зі своїми звітами на Асамблеї виступили й представники Оргкомітетів найближчих Олімпійських ігор, а також міст-кандидатів на проведення найпрестижніших олімпійських турнірів. Присутні отримали інформацію про хід підготовки до Ігор ХХХІ Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро та  ХХІІІ зимових Олімпійських ігор-2018 в місті Пйончанг. 

Валерій КАЛІНІЧ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua