Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) дозволило користуватися мобільними телефонами та іншими подібними пристроями під час польоту.

Як повідомляє BBC News, EASA визнало, що такі електронні пристрої не становлять загрози безпеці польоту.

Раніше всіх пасажирів змушували вимикати всі електронні пристрої перед зльотом, оскільки вважалося, що вони можуть становити певну небезпеку. Однак тепер EASA доручило всім компаніям самостійно оцінити, наскільки безпечно використання електронних пристроїв на борту її літаків, і переконатися, що їхні сигнали не впливають на роботу систем повітряного судна.

Хоча кожна компанія зможе встановити свої правила щодо цього, однак Агентство знімає нормативну заборону для європейських пасажирів, яким необхідно зателефонувати з салону літака або використовувати Wi-Fi під час польоту, зльоту і посадки.

Між тим, зазначається, що на висоті 10 тисяч метрів сигналу немає, тому там поговорити по телефону чи скористатися інтернетом все одно не вдасться.

Раніше заборону на користування електронними пристороями в літаках скасували ряд окремих авіакомпанії. В США користуватися мобільним в літаку можна, але лише поки він на землі. Однак у липні влада США та Великобританії заборонили проновити на борт електронні пристрої, якщо вони розряджені.

5 канал