"Європейські туроператори скасовують тури до Єгипту"

19 серпня 2013

ЄГИПЕТ-ВІДПОЧИНОК. Європейські туристичні компанії скасовують тури до Єгипту клієнтам тих країн, що порадили своїм громадянам не їхати туди. Останньою із такою рекомендацією виступила Німеччина. Трохи раніше застерегли громадян Іспанія, Італія, Франція, Росія та Україна. Туристичні компанії пропонують клієнтам альтернативні напрямки.

«У нас немає вильотів до Єгипту до 20 серпня. Деякі туроператори не бронюють готелі та літаки аж до 15 вересня. Так само відбувається у Німеччині, деякою мірою у Франції, і, здається, росіяни теж не мандруватимуть туди деякий час», – сказав представник італійської турфірми.

Тим туристам, що вже в Єгипті, місцева поліція рекомендувала не залишати території готелів. Усі екскурсії, в тому числі прогулянки Нілом, скасовані, відвідування людних місць та масових заходів заборонені.

В Єгипті залишаються сотні тисяч іноземних туристів, проте про їхню термінову евакуацію мова поки що не йде. Єгипетська влада запевняє, що вони можуть спокійно завершити відпочинок.

До початку конфлікту туризм складав більш ніж десяту частину єгипетського ВВП. Втрати після загострення ситуації ще не підраховували.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua