" Європейський підхід до комунальних послуг"

8 травня 2015

Україна повинна здійснити перехід від радянської системи формування нормативів до європейської.

Про це заявив віце-прем‘єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час наради у міністерстві.

За його словами, практика старих неефективних методик формування комунальних тарифів повинна піти в минуле. Зате в кожному будинку повинні стояти лічильники.

«Відповідальне і економне споживання — це те, до чого давно звикли громадяни європейських країн. Ми повинні навчити цьому український — і людей, і компанії. Сьогодні вже занадто дорого і неефективно йти шляхом старих методик і дотацій», — наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр також додав, що навіть нинішні події в країні можуть стати поштовхом до позитивних змін. І успішно розпочаті реформи, зокрема, децентралізації та місцевого самоврядування, — яскравий тому приклад.

 «Україна повинна використати сьогоднішню ситуацію для реформ і стрімкого розвитку. На жаль, не все це розуміють і усвідомлюють. Тому доводиться постійно проводити робочі зустрічі і переконувати людей — в тому числі і політиків в тому, що Україна не повинна обтяжувати себе тягарем минулого. Наприклад, буквально завтра ми будемо говорити про це з Юлією Володимирівною Тимошенко. Однак, я абсолютно впевнений, що наша країна повинна рухатися не назад, а вперед. Від застарілих радянських стандартів — до прогресивним європейським», — зазначив Геннадій Зубко.

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про компенсацію витрат наших громадян з енергоефективності, що передбачає 343 млн. грн. на відповідні заходи.

Зокрема, 47,6 млн. грн. — на компенсацію придбання «негазових» котлів, 198 млн. грн. — на компенсацію коштів на утеплення житлових будинків, зокрема, придбання матеріалів не покрівлю, вікна, утеплення стін і приладів обліку теплової енергії. 97,9 млн. грн. — на компенсацію придбання енергоефективного обладнання і матеріалів ОСББ. Ця програма охопить близько 134 тис. сімей.

Ділова Україна



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua