"Європейський сервіс подобається платникам податків"

Олег ЧЕБАН
25 квiтня 2014

У райцентрах Томашпіль та Ямпіль відкрили центри обслуговування платників податків. Тож тепер на Вінниччині їх вже 20, і тут упроваджують високі стандарти якості обслуговування та надання адміністративних послуг.

«Наше завдання — максимально покрити сервісними центрами європейського рівня територію області. Найближчим часом їх заплановано створити ще у трьох райцентрах. Ми сподіваємося надати нового імпульсу взаємній співпраці держави та бізнесу. Саме на якісне обслуговування платників — великих підприємств, фермерів,  підприємців-спрощенців, громадян — розрахована робота цих закладів», — зазначив виконуючий обов’язки начальника головного управління Міндоходів в області Мирослав Продан.

Центри відповідають усім стандартам, затвердженим Міністерством доходів і зборів. Їх обладнано камерами відеоспостереження, тож у режимі онлайн керівництво ДПІ та спеціалісти моніторингового центру Міндоходів можуть бачити все, що відбувається у центрах, отже спрямовувати роботу працівників у необхідному напрямку. Тут встановлено скриньки відгуків та пропозицій, повідомлення з яких щотижня опрацьовує спеціальна комісія, працюють кваліфіковані спеціалісти, консультанти-модератори, що проходять контрольні тестування. Також є робоче місце платників, де кожен з них може зайти в Інтернет та подати звітність в електронному вигляді без черги.

Голова фермерських господарств Томашпільського району Григорій Перейма та голова Ямпільської районної організації підприємців Віктор Загробський переконані, що відтепер подання звітності значно спроститься, а всі необхідні консультації та довідки буде приємніше отримати у сервісному центрі європейського зразка.

Зауважимо, що задля уникнення зайвого ажіотажу, черг та незручностей на період подачі звітності центри обслуговування платників працюють у посиленому режимі за принципом «до останнього відвідувача», створюються додаткові місця для реєстрації податкової звітності та консультацій. Тож сприятливі умови обслуговування стимулюватимуть бізнес сумлінно сплачувати до бюджету належні платежі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua