"Європейський Союз працює над економічними санкціями проти Росії"

21 березня 2014

Президент Ради ЄС Херман ван Ромпей повідомляє про те, що Євросоюз розробляє нові санкції проти Росії, які можуть стосуватися і економічних сфер співробітництва та готовий їх запровадити у випадку подальшої дестабілізації ситуації.

«Ми охопимо всі економічні сфери», – сказав він вранці п'ятниці, 21 березня на прес -конференції, яка відбулася після закінчення першої сесії роботи саміту ЄС у Брюсселі, повідомляє iPres.ua з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Ромпей також наголосив, що ЄС вже розпочав роботу над новими санкціями, до того ж він наголосив, що санкції стосуватимуться і ембарго на зброю.

«У пункті 9 висновків (Ради Європи) ми сказали, що подальші кроки Росії дестабілізувати ситуацію в Україні призведуть до додаткових і далекосяжних наслідків. Ми будемо оцінювати кожен інцидент, кожну дію. Потім ми будемо вирішувати, коли ми впровадимо ці заходи. Але підготовка триває», – пояснив він.

Як повідомляв iPress.ua, вчора, 20 березня Барак Обама підписав указ про економічні санкції проти 20 представників Росії. У відповідь на дії Вашингтону МЗС РФ теж запровадило санкції проти дев'яти політичних діячів США. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua