"Євросоюз погодив нові санкції проти Росії"

3 вересня 2014

ЄС хоче розширити економічні санкції проти Росії насамперед на фінансовому ринку.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на агентство Reuters.

«Єврокомісія запропонувала представникам країн Євросоюзу посилити економічні санкції, ввівши торговельну заборона на кредити для російських банків і інших інститутів. Також може бути заборонено торгівлю фінансовими продуктами між Росією та ЄС з терміном дії 30 днів, а не 90 днів, як раніше», – говориться в повідомленні.

Нові санкції можуть стосуватися і російських державних компаній. В майбутньому їм може бути відмовлено в доступі до допомоги в ЄС. Також може бути розширений чинний нині заборона на поставки в РФ продукції подвійного призначення. Її можуть поширити не тільки на військових, а на всіх російських замовників.

Разом з тим, пропозиція прем'єр-міністра Великобританії відключити Росію від міжнародної фінансової системи Swift до порядку денного не включено. Також в Брюсселі обговорюється пропозиція заборонити в'їзд в ЄС міністру оборони РФ Сергію Шойгу.

Наступним кроком, що, втім, поки не міститься в проекті рішень і не обговорюється офіційно, за словами дипломатів, могло б стати розширення санкцій на телекомунікаційний і сталеливарний сектор. Потім, за цими даними, ймовірним могло б стати і виключення Росії з важливих заходів, наприклад, у спортивній сфері. Як відомо, в 2018 році Росія готується приймати чемпіонат світу з футболу.

Тим не менш, з конкретним пакетом пропонованих штрафних заходів Єврокомісія планує визначитися в середу, 3 вересня. 5 вересня прийнято остаточне рішення про прийняття санкційного пакета проти Росії. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua