"Євросоюз погрожує Росії новими санкціями"

21 травня 2014

Якщо Росія і надалі дестабілізуватиме Україну, у тому числі перешкоджатиме проведенню президентських виборів 25 травня, Євросоюз запровадить нові санкції проти відповідальних у Москві.

Про це заявив голова Європейської Ради Герман Ван Ромпей в опублікованому у середу інтерв'ю німецькій газеті Rheinische Post, передає власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Якщо Володимир Путін і надалі дестабілізуватиме Україну, зокрема перешкоджатиме проведенню виборів, то ми запровадимо нові санкції», – сказав він.

Як зауважив Ван Ромпей, в ЄС не дуже вірять у бажання Росії сприяти політичному врегулюванню кризи в Україні. «Москва й досі не виконала своїх обіцянок, зокрема щодо відведення військ від кордону з Україною та тиску на сепаратистів на сході країни», – наголосив він.

За словами голови Європейської Ради, Євросоюз не має «геополітичних амбіцій» щодо України. «ЄС зацікавлений у гарних відносинах між Росією та такими країнами, як Україна. Але Москва не повинна заважати цим державам паралельно поглиблювати відносини з ЄС», додав він.

Ван Ромпей переконаний, що новообраний український президент «незабаром» зможе підписати і економічну частину Угоди про асоціацію. Крім того, він висловив сподівання, що це буде далеко не останнім кроком у співпраці між Україною та ЄС. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua