"Юні буковинці поклали іграшки під луганську ялинку"

Олена ОСОБОВА
23 грудня 2014

Уявляєте як воно — підійти до головної обласної ялинки і просто вибрати біля її підніжжя вподобану тобою іграшку? Ось я вже довго живу на світі, до того ж новорічні свята зустрічала в Луганську, Празі та в Києві, а таке побачила вперше. А вже як раділи маленькі жителі Сєвєродонецька!

Іграшки були з «секретом» — їх збирали для дітвори зі сходу ровесники з Чернівецької області, і до багатьох вклали записочки з найкращими побажаннями.

«Ми оголосили акцію «Діти Буковини — дітям сходу», і всього лише за три доби зібрали величезний яскравий вантаж. Приємно те, що малюки віддавали свої найулюбленіші іграшки, аби порадувати хлопчиків і дівчаток тут, передати частинку своєї любові. Тому до багатьох подарунків прикріпили записочки й номери телефонів — наша малеча хоче дружити зі своїми ровесниками з вашого краю», — розповідала волонтер Владислава Запотична, розкладаючи іграшки на хвої під головною ялинкою Луганщини.

«Ми хотіли продемонструвати, що Україна — єдина. І схід України і захід України — разом», — вітав з імпровізованої сцени городян голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль. Це він, як справжній Санта Клаус, запросив провести вертеп у Сєвєродонецьку артистів Львівського обласного музично-драматичного театру і пояснював найкоротшу дорогу на Луганщину голові Спілки автомобілістів Чернівецької області та віце-президенту автоклубу «Буковина» Івану Мельничуку (до слова, президент автоклубу «Буковина» — Геннадій Москаль). Попри те, що погодні умови не найкращі, але за місцем призначення гуманітарну допомогу з Чернівецької області та подарунки доставили вчасно.

Серед вантажу — іграшки, а також (на прохання голови Станично-Луганського району Євгена Бідашка) продукти, зокрема чотири тонни картоплі, тонна яблук, морква, буряки. Продукти в першу чергу повезуть у лікарні, які постраждали від обстрілів бойовиків і нині потребують допомоги.

Голова Луганської ОДА, корінний чернівчанин Геннадій Москаль, подякував за допомогу: «Це вантаж від земляків, тому мені особливо приємно. Важливо, що це збирали діти. Коли справу роблять від щирого серця, гарніше та приємніше вдвічі». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua