"Юні лисичанці побували на Тарасовій горі"

Роман КИРЕЙ
8 квiтня 2015

«Ми повинні частіше зустрічатися, більше спілкуватися, — сказав після зустрічей на Черкаській землі один із учнів Лисичанської школи № 24, які завітали до Шевченкового краю на запрошення облдержадміністрації, — щоб більше знати одне про одного. Цей край відкрив нам багато нового про Україну».

Діти активно спілкувалися зі своїми черкаськими однолітками в різних навчальних закладах, співали улюблених українських пісень, будували спільні плани у співпраці між учнівськими колективами і в організації літніх канікул. Учні та вчителі лисичанської школи, зруйнованої терористами, висловили глибоку вдячність черкащанам за допомогу у її відновленні.

У рамках інтелектуально-розважальної гри «Я люблю Україну» в гімназії № 9 на школярів чекали різноманітні цікаві мово- та українознавчі конкурси. Концерт «Весняні гостини» в міському будинку дитячої творчості, спеціально підготовлений для гостей із Луганщини вихованцями ансамблю народного танцю «Веселка», вокальної студії «Гармонія», ансамблю ірландського танцю «Нейтінгейл», зразкового шоу-балету «Магія», зразкової вокальної студії «Браво», гурту класичного танцю «Болеро» та зразкової студії сучасної музики «Сузіря», подарував незабутні враження.

Учні з Лисичанська завітали й до Чигирина, де взяли участь у майстер-класах з виготовлення ляльок-мотанок, великодніх писанок, українських сувенірів, продемонстрували свої вокально-танцювальні здібності та одержали символічні подарунки — гетьманські булави. Гості відвідали резиденцію Богдана Хмельницького в Чигирині, Іллінську церкву та музейний комплекс у селі Суботів, пройшли стежками Холодного Яру, де побачили тисячолітній дуб Максима Залізняка та помилувалися краєвидами біля Мотронинського монастиря, побували в Каневі на Тарасовій горі і вклонилися праху українського генія Тараса Шевченка.

Освітяни та учні мають намір і надалі зміцнювати й поглиблювати дружні зв’язки.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua