"Юні таланти запевнили, що «Україна єдина»"

9 сiчня 2015

Павло ЛАРІОНОВ  
для «Урядового кур’єра»

У столиці відбувся  огляд-конкурс «Нові імена України». Ця програма Українського фонду культури вже двадцять третій рік поспіль допомагає обдарованим хлопчикам і дівчаткам, їхньому навчанню, творчому становленню, вдосконаленню майстерності.

Цьогорічна імпреза відбулася під гаслами «Музи не мовчать» та «Україна єдина». Вона об’єднала дітей з півдня й півночі, сходу й заходу і вкотре  засвідчила, що дзвінким  джерельцям талантів нашої землі   ніколи не вичерпатися й не замулитися.  Піаністи, скрипалі, сопілкарі, гітаристи віртуозно виконували  твори закордонних і вітчизняних композиторів.

Виконавиця народних пісень Катерина Афоніна: «Перемога надихає». Фото автора

Оригінальні роботи декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва тішили око, захоплювали по-дитячому свіжим, неупередженим світосприйняттям. Членам піклувальної ради довелося добряче попрацювати, щоб обрати серед великого розмаїття обдаровань  найкращих.  Лауреатами конкурсу стали вихованці музичної школи з Донецька близнята Софія та Ганна Кисляк, ксилофоністка з  Житомирського музичного училища Анастасія Філінська, виконавиця народних пісень Катерина  Афоніна  з Новосанжарської школи мистецтв Полтавської області.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua