"Юним спортсменам буде де тренуватися"

Ганна РОМАШКО
28 жовтня 2014

Ті, хто завтра творитиме спортивну славу країни, сьогодні є вихованцями незвичайних навчальних закладів зі своєю історією, здобутками і  колективами  тренерів, які  володіють талантом розгледіти і виплекати чемпіона. Нині в Україні налічується 1639 дитячо-юнацьких спортивних шкіл і  спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву.  Реформа спортивної галузі збереже їх та надасть нових можливостей для розвитку, наголошують у профільному міністерстві.

Дитячо-юнацькі спортивні школи — важливий компонент підготовки майбутніх спортсменів та пропаганди здорового способу життя. В контексті оновлення сфери фізичної культури та спорту України за ними зберігається державне фінансування та надаються можливості для самостійного розвитку.

«До мене неодноразово зверталися занепокоєні керівники ДЮСШ з різних регіонів України. Ходять чутки про те, що міністерство готує план закриття їхніх закладів. Наголошую — скорочення мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, яка нині існує в Україні, не передбачено. В цьому питанні ми також маємо підтримку Прем’єр-міністра. Якщо у когось виникають побоювання — прошу звертатися безпосередньо до  міністерства, а не довіряти чуткам», — зазначив днями міністр молоді та спорту Дмитро Булатов.

Більш того, міністерство вже сьогодні здійснює низку заходів щодо зміцнення системи дитячо-юнацького та резервного спорту і запобігає зниженню фінансування.

«Ми не підтримали розроблений Мінфіном законопроект «Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні, яким запропоновано припинення фінансування спортивних шкіл за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Особисто я вважаю це неприпустимим, особливо в цей час», — наголосив  Дмитро Булатов.

Нині, як відомо, фахівці Міністерства молоді та спорту і представники робочої групи з реформування спортивної галузі працюють над програмою презентації проекту концепції реформи сфери фізичної культури та спорту в усіх регіонах України. Початок регіональної презентації заплановано на листопад 2014 року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua