"З недобросовісних імпортерів стягнуто 21 мільйон гривень штрафу"

Валерій МЕЛЬНИК
17 жовтня 2013

На головних сухопутних воротах нашої держави в Євросоюз зросла сплата митних платежів до бюджету. Так, протягом перших трьох кварталів цього року Ягодинська митниця Міндоходів перерахувала до державного бюджету 2,23 мільярда гривень. Це  майже на чотири  відсотки більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Покращення цього показника відбулося не в останню чергу завдяки наведенню порядку із декларуванням товарів, прискоренню митних процедур, введення в постійну практику електронного декларування вантажів.

Під час зустрічі із представниками бізнесу — суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності керівник цієї структури Дмитро Поліщук зазначив: «Ви можете розраховувати на наше максимальне сприяння в оформленні товарів, які легально завозяться на митну територію України!»

У той же час волинські митники не приховують і той факт, що для  запобігання втратам бюджету особлива увага нині звертається на імпортерів, які свідомо ігнорують або ігнорували митне законодавства. З початку року на них складено майже дві тисячі протоколів про порушення митних правил на загальну суму понад 21 мільйон гривень.

У практиці роботи зорієнтованого на експортно-імпортні операції бізнесу уже надійно завоювало своє місце під бізнесовим сонцем і електронне декларування — як ефективний механізм спрощення митних процедур. В зоні діяльності митниці його активно використовують понад 200 підприємств. Нині три із кожних ста оформлених декларацій – в електронному вигляді. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua