"За 2 роки повномасштабної війни зафіксовано майже 110 тисяч обстрілів України"

27 лютого

МВС України має напрацьовані протоколи роботи на місцях ліквідації наслідків обстрілів. На ліквідацію кожного з них виїжджають рятувальники та поліцейські, аби врятувати людей, загасити пожежі і зафіксувати воєнні злочини. Про це повідомляє пресцентр Урядовий портал.

«Нам необхідно дуже швидко проводити роботи з деблокування людей, дуже швидко розбирати завали і дуже швидко працювати над документуванням воєнних злочинів. А воєнних злочинів тільки Національна поліція задокументувала понад 113 тисяч», – наголосив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Також Ігор Клименко зазначив, що ще рік тому міжнародні партнери запрошували нас та вчили, як працювати рятувальникам, яким чином розбирати завали та як документувати злочини. А вже на сьогодні ми маємо десятки запитів щодо обміну досвідом. 

«Досвід, на жаль, гіркий. Тому що це завжди горе і розруха. Але в той час, ми можемо тепер нашим міжнародним партнерам надати максимальну інформацію щодо ліквідації наслідків ворожих обстрілів», – наголосив Міністр внутрішніх справ.

Наші сили безпеки постійно вдосконалюються та однозначно стали сильнішими. Ті протоколи, по яким ми працюємо і вдосконалюємо щодня – дозволяють нам працювати дуже швидко та ефективно.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua