" За час проведення АТО загинули 568 українських військових та 2 120 зазнали поранень"

12 серпня 2014

За даними речника інформаційного центру РНБО Андрія Лисенка, всім постраждалим вже надано медичну допомогу. У ході брифінгу він також повідомив, що протягом доби сили АТО 26 разів вступали у вогневий контакт з терористами поблизу населених пунктів Горлівка, Степанівка, Амвросіївка, Георгіївка, Новосвітлівка, Красний Луч, Стукалова Балка, Ільїнка, Весела Тарасівка, Жовте, Сабівка, Челюскінець, Камишне, Піски, Макарове, Міусинськ та аеропорту «Луганськ».

Також за минулу добу російські безпілотні літальні апарати 5 разів порушували державний кордон України у прикордонних районах в напрямку населених пунктів Красна Талівка, Мілове, на Херсонщині та неподалік Бердянська. Із території Росії зазнали обстрілів пункти пропуску Успенка, Красна Талівка, Мілове, Іванівка та прикордонні підрозділи в районі відділу прикордонної служби Станично-Луганське, повідомляє УНІАН.

Бойовики остаточно втрачають людську подобу. Так, у Краснодоні на Луганщині вони танком розчавили тролейбус. За попередньою інформацією, загинув  водій.

Терористи продовжують обстрілювати центральні райони Луганська, житлові квартали Донецька, звинувачуючи в цьому сили АТО. Кількість загиблих та поранених встановлюють.

Наші збройні сили продовжують ізолювати донецьке та горлівське угруповання терористів. «Воїни механізованої бригади та батальйону територіальної оборони здійснювали рейди, які дадуть змогу якщо не припинити, то принаймні знизити постачання ресурсів терористам, що окопались у цих районах. Також українські військові удосконалювали системи вогню та інженерне обладнання блокпостів», — повідомив Андрій Лисенко.

До речі, впродовж доби сили АТО наступали одразу в чотирьох напрямках (Донецьк, Луганськ, Алчевськ — Стаханов, Торез — Сніжне) і бойовики зазнали великих втрат живої сили і техніки. «Не дивно, що серед російських найманців поширюються панічні настрої, частина вдається до дезертирства, інші дезорієнтовані, розчаровані й не мають єдиної стратегії ведення подальшої боротьби», — резюмував Андрій Лисенко.

Наші десантники відбили атаку терористів поблизу сіл Макарове та Піски Луганської області. На Донеччині тим часом агресори обстрілами з установок «Град» знищили село Степанівка. Там живе понад тисяча мирних громадян. «Є жахливі кадри, зафіксовані військовим фотографом, на яких можна побачити розбомблені хати», — резюмував речник інформаційного центру РНБО.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua