"За чаєм говорили про мир"

9 сiчня 2015

У Богородчанах Івано-Франківської області Президент Петро Порошенко разом із дружиною відвідав родину учасника Антитерористичної операції старшого сержанта Миколи Лозяка.

Глава держави подякував учасникові АТО та його родині за мужність, проявлену під час захисту країни, і привітав з Різдвом Христовим та Новорічними святами. «Такими, як ви, пишається український народ, пишаюся і я як Президент», — сказав Петро Порошенко.

Під час спілкування за чашкою чаю Президент розповів про нове озброєння та забезпечення армії та висловив переконання, що після такого посилення ситуація на Донбасі зміниться на краще: «Вже є зброя, техніка, навчилися воювати».

Відзначивши неймовірно високу ціну, яку Україна заплатила за свою незалежність, Президент сказав: «Як віруюча людина вірю, що Бог дасть мир і перемогу». Глава держави наголосив на важливості підтримки воїна з боку родини, дружини. «Можна перемагати, коли є такі дружини», — сказав він, звертаючись до дружини воїна Оксани.

Президент висловив подяку родині Лозяків за гостинність і вручив подарунки на згадку про зустріч, повідомляє прес-служба глави держави. Подякувавши Президентові за теплі слова, Микола Лозяк сказав, що живе армією й думає про повернення на службу.

Її Микола Лозяк проходив начальником радіостанції взводу зв’язку. Його призвали із запасу на військову службу торік 12 травня. 27 липня під час виконання бойового завдання поблизу Амвросіївки Донецької області він потрапив під мінометний обстріл і зазнав вогнепального осколкового поранення ніг. Бійцеві надано третю групу інвалідності з причини поранення, пов’язаного з виконанням військових обов’язків. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua