"За допомогу армія вдячна"

Владислав КИРЕЙ
25 квiтня 2014

Поїздку черкащан під час Великодніх свят на Херсонщину — туди, де наші воїни захищають свої південні рубежі від російських окупантів, які заполонили Крим, — організував разом із митрополитом Черкаським та Чигиринським УПЦ КП владикою Іоанном черкаський підприємець Валерій Макєєв. 

За підтримки багатьох підприємств закупили для українських військовиків чимало їжі та необхідних у побуті речей. Підприємці ж виділили й автомобілі для поїздки та пальне.

— Ще кілька місяців тому, — ділиться враженнями Валерій, — ніхто й не думав у Херсонському степу облаштовувати кордон. Та все змінилося. Ніяк не сприймається, що ось там, за кілометр — окупанти. А ми тут, у військовому таборі, серед наших армійців. Теплі обійми, вітання зі святом. Навколо — бойова техніка, намети, укріплення.

Наші воїни неймовірно вражені увагою до них усього народу. На цьому й наголосив заступник командира військової частини.

Нічні бесіди зі священиком були для військовиків та гостей дуже цікавими. Фото Олега Ганіна

Саме тут, серед цих мужніх українських воїнів, і розділили приїжджі, серед яких був і владика Іоанн, радість свята Христового Воскресіння. Вони розговілися разом із солдатами. Однак спокійно відсвяткувати Великдень так і не вдалося. Росіяни і в пасхальну ніч не проявили християнської смиренності — влаштували «маневри» та рух «колони». Довелося діяти в умовах підвищеної пильності.

— Чи потрібна наша допомога армії? Так, дуже потрібна. Її не може бути мало. Ось і тепер, приміром на Херсонщині, настає спекотний період: постійно потрібна вода. Є потреба в різних побутових речах. Та й просто — в щоденній увазі, — розповів організатор поїздки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua