МНС

Органами управління та підрозділами цивільного захисту в 2010 році забезпечено оперативне реагування на 250 надзвичайних ситуацій та 62 тис. пожеж. Врятовано понад 6,5 тис. людських життів, матеріальних цінностей на суму понад 2 млрд грн. Водночас, на пожежах загинули 950 осіб, втрати майна становлять 900 млн грн. Такі дані було оприлюднено на розширеному засіданні колегії Міністерства надзвичайних ситуацій під головуванням профільного міністра Віктора Балоги.

За словами урядовця, 2011 рік має стати переломним в діяльності міністерства, як у поліпшенні статистики, так і в організації роботи загалом. "Ми повинні започаткувати кардинальне матеріально-технічне переоснащення. Необхідне подальше вдосконалення структури рятувальних сил", - цитує слова Віктора Балоги прес-служба МНС.

Він також наголосив на необхідності модернізації всієї системи управління силами цивільного захисту та запобігання надзвичайним ситуаціям: "І МНС загалом, і його територіальним підрозділам потрібно привести всю роботу до новітніх європейських стандартів. Реформи будуть продовжені. Це стосується як технічного переоснащення, так і перегляду підходів до управління".

Зокрема, міністр доручив протягом трьох місяців забезпечити перехід міністерства на електронний документообіг, розробити технології обговорення і прийняття управлінських рішень з використанням останніх напрацювань в галузі комунікацій.