"За перемогу — човен екстра-класу"

Олена ІВАШКО
28 серпня 2013

Сто миколаївських спортсменів-веслярів повернулися додому зі щитом. Перегони першої міжнародної  регати «Кубок президента ФАВУ-2013» вони завершили перемогою, за яку отримали у подарунок човен екстра-класу. Автобус зі спортсменами в Миколаєві на площі перед міськвиконкомом зустрічали керівники області та міста, а президент обласної федерації академічного веслування Валерій Бабій передав голові облдержадміністрації Миколі Круглову кубок, який вибороли миколаївські спортсмени. Переможці не приховували емоцій. Попри те, що в змаганні брали участь і професійні спортсмени, і ветерани, і діти, всі вони працювали як один.

— Усього було 35 заїздів, — розповідає директор школи вищої спортивної майстерності Віктор Димов. — Коли розпочався ранковий блок, наша команда відразу вийшла в лідери. І це попри  те, що у змаганнях брали участь спортсмени різного рівня. Команда згуртувалася, як один організм. Тому змогли перемогти такого сильного суперника, як команда з Києва.

Спортсмени висловили подяку представникам влади, які допомогли організувати поїздку. В результаті миколаївці виграли човен, вартість якого — 8 тисяч євро. На таких  човнах ходить світова еліта. Багаторазова чемпіонка України з академічного веслування Ганна Слесаревська зазначила: «Вражень — море! Змагалися в не звичній для нас дистанції — 500 метрів, я вперше була на кермі, це складно».

Ось воно — «золото»! Фото автора

У змаганнях брали участь чотири різні категорії веслярів: еліта — ті, хто виступав у всіх класах; ветерани веслування; кадети, тобто молодші юнаки, і старші юнаки — юніори. Якщо еліта змагалася в олімпійських класах суден, то інші виступали в четвірках і  вісімках. Миколаївці виставили вісім комплектів вісімок.

«Для миколаївського спорту така перемога має велике значення, — зазначив на зустрічі зі спортсменами Микола Круглов. — Ми отримали ще одне підтвердження того, що в Миколаєві дуже сильна школа, сильні майстри». Його думку підтримав голова обласної ради Ігор Дятлов: «Можна з упевненістю сказати, що Миколаїв — місто спорту, спортивна столиця України. Завдяки останнім перемогам наших спортсменів Миколаїв прозвучав на світових аренах: перемога Ольги Харлан, Іллі Кваші, наших батутистів, спортсменів академічного веслування. Уперше на одне змагання з одного виду спорту виїхали одразу сто спортсменів від Миколаївської області. Коли ми їх проводжали, щиро сподівалися на перемогу. І вони виграли».

Загалом у  І міжнародній регаті з академічного веслування «Кубок президента ФАВУ-2013», що відбулася у  Матвіївській затоці в Києві, брали участь спортсмени з 11 областей України, а також з Білорусі, Сербії та Молдови. Перемогу на турнірі виборола команда Миколаївської області. На другій позиції — кияни, на третій — представники Дніпропетровської області.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua