"За попереднє розрахувалися"

Олена ІВАШКО
10 жовтня 2014

Адміністрація ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» повністю погасила заборгованість із заробітної плати за попередні періоди перед працівниками підприємства обсягом 9,8 мільйона гривень. Принципове рішення про надання фінансової допомоги для повного погашення заборгованості прийняла керуюча компанія.

Як повідомив виконавчий директор Smart Maritime Group Василь Федін, нині на ЧСЗ завершується процес реструктуризації й реалізується план антикризових заходів, який дасть змогу підприємству подолати результати втрати основних ринків збуту внаслідок погіршення світової кон’юнктури і військового конфлікту на сході країни.

«Ми втратили традиційних замовників з Російської Федерації, — каже він. — Інші клієнти також не поспішають розміщувати суднобудівні та ремонтні замовлення на території країни, де гримлять вибухи. Проте на рівні власника було прийнято рішення погасити заборгованість із зарплати співробітникам заводу».

Рішення про погашення боргів, як зазначають у компанії,  продиктоване бізнес-логікою. Тут вірять у відродження українського суднобудування, яке неможливе без збереження кадрового та виробничого потенціалу суднобудівних підприємств. Тому вирішено було піти на відволікання інвестиційного ресурсу від інших бізнес-напрямів холдингу. Крім того, така можливість з’явилася завдяки оптимізації структури управління суднобудівним бізнесом, освоєнню виробництва нових видів продукції, зокрема для машинобудівних і металургійних підприємств. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua