"За принципом «спільної власності»"

24 липня 2013

ДИПЛОМАТІЯ

Україна та Європейський Союз погодилися,  що підготовка до Вільнюського саміту має враховувати інтереси всіх сторін 

У Брюсселі під головуванням Високого Представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон та за участю Комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле відбулася щорічна міністерська зустріч «Східного партнерства» на рівні міністрів закордонних справ держав-членів ЄС та країн «Східного партнерства». Делегацію України очолив міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Головною метою зустрічі була підготовка до саміту «Східного партнерства», запланованого на 28—29 листопада у Вільнюсі. Пройшов обмін думками щодо очікуваних результатів саміту, а також  кроків, необхідних для забезпечення максимального успіху цього заходу. Предметом дискусії також був зміст майбутньої спільної декларації Вільнюського саміту «Східного партнерства».  

У ході засідання Леонід Кожара підкреслив, що безумовним пріоритетом України залишається підписання на Вільнюському саміті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також досягнення прогресу у безвізовому діалозі. Міністр поінформував про кроки, що здійснює Україна на виконання домовленостей шістнадцятого саміту Україна—ЄС, та наголосив на готовності української сторони продовжити активну взаємодію з усіх питань порядку денного двосторонніх відносин.

На переконання України, третій саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі має стати важливим етапом у процесі європейської трансформації та модернізації країн-учасниць «Східного партнерства», в основі яких лежатимуть угоди про асоціацію. Учасники зустрічі також погодилися, що підготовка до Вільнюського саміту має проходити з дотриманням принципу «спільної власності», що передбачає врахування інтересів усіх сторін. 

Як повідомляє прес-служба МЗС, у рамках візиту до Брюсселя Леонід Кожара провів зустрічі з міністром закордонних справ Чеської Республіки Яном Когоутом та міністром закордонних справ Азербайджанської Республіки Ельмаром Мамед’яровим. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua