"За рахунок міського бюджету Миколаєва надано допомогу ветеранам та членам їхніх сімей"

Олена ІВАШКО
7 травня 2015

Вдові ветерана Великої Вітчизняної війни Павла Костянтиновича Іщенка встановили новеньку газову плиту за рахунок місцевого бюджету. 80-річна Ніна Іванівна стала вже дванадцятим адресатом, якому придбали і встановили газову плиту за кошти місцевого бюджету.

У департаменті ЖКГ міської ради черги чекають ще понад 50 звернень щодо безкоштовної заміни газових приладів, які стали непридатними. Здебільшого це клопотання пільгової категорії миколаївців — інвалідів, багатодітних сімей, одиноких матерів. Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров наполіг, щоб першочергову допомогу надали саме захисникам Батьківщини, членам їхніх сімей: «Це буде гарний подарунок до 70-річчя Великої Перемоги людям, які заслужили!»

Вдові ветерана Ніні Іщенко подарували нову газову плиту. Фото автора

Павло Іщенко пройшов усю війну, загалом в армії відслужив 30 років, потім 22 роки трудився на суднобудівному заводі ім. 61 комунара. Його вдова, попри поважний вік, дуже активна і діяльна. Вона не тільки не вимагає догляду за собою, а й сама доглядає 12-річного хлопчика-сироту. Тільки готувати їй доводилося на газовій плиті, яку… під час продажу сусідської квартири добрі люди не викинули, а подарували пенсіонерці.

— Моя стара плита зіпсувалася вже давно, — розповідає Ніна Іванівна. — Пенсії у нас із чоловіком були скромні, купити нову не могли. Ось так і жили. Чоловіка вже п’ять років як поховала. І ось нещодавно вже сама вирішила написати звернення до департаменту житлово-комунального господарства міської ради. Там відгукнулися на моє прохання.

Заступник директора департаменту ЖКГ Андрій Палько зазначив: «Міська влада не забуває про ветеранів. Намагаємося допомагати їм як можемо, щоб вони відчували турботу і жили в радості й мирі, незважаючи на складну ситуацію у країні».

Раніше ветеранам планували встановити дев’ять газових плит і дві колонки. Проте вирішено допомогти ще двом ветеранам та поставити їм ще дві колонки. Витрати Миколаївського міського департаменту житлово-комунального господарства на 2015 рік перерозподілять. Кошти використовують на встановлення миколаївцям пільгових категорій газових приладів. Усі роботи планують завершити до 9 травня. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua