"Забіг бездоріжжям підкорився найсильнішим"

Світлана ГАЛАУР
16 серпня 2014

НА СТАРТ. Легкоатлетичний пробіг за участі прихильників активного способу життя пройшов у Харкові. Маршрут пролягав по болотистій місцевості, піску та багнюці. Але це не злякало його учасників. До харків’ян долучилися й жителі Полтавської та Дніпропетровської областей. Чоловіки долали дистанцію шість кілометрів, жінки — вдвічі коротшу, а діти бігли всього один кілометр. За підсумками змагань найвитривалішими виявилися Любов Сич, Олена Леонтьєва та Дарина Бондаренко, які склали трійку призерів. Серед чоловіків найшвидшим був Андрій Дещенко, другим фінішував Сергій Парфанюк, третім — Володимир Чуб.

— Для Харкова такі змагання — першинка, тому кожен з учасників має бути задоволеним, — ділиться враженнями один із його переможців Андрій Дещенко. — Дуже хочеться, щоб такі забіги проводили якомога частіше, адже це стимулює багатьох людей займатися спортом. Траса мені сподобалася: найскладнішим було подолання болота.

Як зазначив директор департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу Харківської міської ради Олексій Чубаров, це лише перший етап міських змагань. 28 вересня в Центральному парку культури і відпочинку імені Горького відбудеться другий — «Нічний забіг». Його особливість у тому, що учасники стартують о 22.00 і бігтимуть з ліхтариками на голові. Третій етап — «Центрова десятка» заплановано на 9 листопада. Десятикілометровий маршрут проходитиме через один із центральних міських проспектів. За результатами трьох забігів і визначать остаточних переможців Kharkiv Grand Prix. Призовий фонд проекту становить близько 20 тисяч гривень. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua