"Забронзовілий студент прикрасить парк у Запоріжжі"

Наталя ЗВОРИГІНА
20 серпня 2014

У Запоріжжі з'явився пам'ятник студентові. Бронзовий молодик із ноутбуком у руках,  з навушниками і рюкзаком, повним  підручників, сидить на лавочці. Така скульптура невдовзі прикрасить один з найстаріших парків обласного центру — Олександрівський сад. Поряд розташовані три університети. Так тут передбачають облаштувати  студентський парк. Уже зараз в Олександрівському саду відкрито вільну Wi-Fi-зону.

— Пам'ятник студентові хотіли встановити ще на початку літа, але завадили законодавчі нюанси. Його зроблено за рахунок меценатів, та потрібні дозволи від облради і власника земельної ділянки на встановлення, — розповів Володимир Глазунов, представник громадської організації «Запорізький вектор», що ініціювала  облаштування студентського парку. — Допоки  ці питання вирішуються, «мученик науки» посидить біля  установи мецената, що надав на його створення кошти.

Пам’ятник зроблено за рахунок меценатів. Фото автора

Утім, не тільки таким способом на Запоріжжі заохочують  молодь до навчання. Кращим студентам у першому семестрі 2014 — 2015 навчального року призначено стипендії облдержадміністрації у  розмірі тисяча гривень. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua