"Захищатимуть державні рубежі"

Владислав КИРЕЙ
6 грудня 2014

110 курсантів Навчального центру Державної прикордонної служби України в Оршанці склали присягу на вірність народові України. Це новобранці з усіх куточків держави, які добровільно стали  до лав захисників Вітчизни. У багатьох із них близькі родичі воюють чи загинули в зоні АТО. 30 новоспечених солдат — жінки. Серед них і вдова загиблого під Маріуполем старшини Сергія Єпіфанова, з яким у червні саме на цьому плацу простилися оршанецькі прикордонники. Курсанти урочисто присягнули захищати територіальну цілісність держави, відстоювати інтереси своєї Вітчизни, служити українському народу. З важливою подією в житті майбутніх захисників священних рубежів держави приїхали привітати батьки, рідні й близькі військовослужбовців, які вже місяць навчаються у центрі, що нині носить звання його легендарного начальника генерал-майора Ігоря Момота.

Урочистим маршем курсанти-прикордонники пройшли повз трибуни керівництва Навчального центру та області. Півроку вони навчатимуться військовій справі, перш ніж відправитися на захист кордонів Батьківщини. У пам’яті кожного лишилися слова командира першого заступника Навчального центру прикордонників в Оршанці Олександра Гаркуші:

— Пам’ятайте, що ви взяли в руки зброю для того, щоб люди залишалися живими, щоб кордони України поєднували людей, а не роз’єднували їх.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua