"Захисники дякують за взуття"

Наталя ЗВОРИГІНА
27 серпня 2014

 «Наші чоботи для щоденного носіння ми модернізували на прохання керівництва кількох підрозділів запорізьких силовиків, які воюють у зоні АТО. Але не називаємо їх «берцями», бо не маємо на них відповідних сертифікатів за військовими стандартами, — пояснив керівник Запорізької взуттєвої фабрики «МІДА» Сергій Зубов. — Хлопці дякують за наше взуття, яке для польових умов найзручніше: виготовлене із високоякісних природних матеріалів, воно надійно захищає ноги бійців і на марші, й у бою. А внутрішнє оздоблення — зі шкіри спеціальної обробки, тож воно швидко висихає, буквально за ніч».

У стислі терміни фахівці фабрики розробили нову модель, модернізувавши базову сезону осінь—зима 2014 року, до того ж за ціною нижче вартості матеріалів і роботи. Ціна пари 40—45 розміру коштує від 400 гривень.

— До військового взуття висувають високі вимоги, — пояснює головний технолог фабрики Віра Заруба. — Тож працюємо тільки з натуральними шкіряними матеріалами, підошви кріпимо до верхньої частини найнадійнішим клеєпрошивним способом. Його міцність оцінюється зусиллям відриву у 100(!) кг. Це дуже високий показник якості.

Найпершими взули новинку від «МІДА» самі працівники фабрики: трудовий колектив спорядив уже сім захисників України — хлопці працювали у кравецькому цеху та безпосередньо на виробництві взуття. Кожному з них придбали необхідне власним коштом, гроші збирали усією громадою. Найголовніше — бронежилети. А для 93-ї механізованої бригади «МІДА» придбали вкрай необхідний для ведення бойових дій тепловізор. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua