ВИДОВИЩ! Ужгород обзавівся незвичним кінотеатром — автомобільним. На майданчику, що височить над містом, відкривається чудовий краєвид. Він і підказав 23-річному Михайлові Худинцю і на рік молодшому Василеві Мокрянину місце розташування «залу», а насправді автостоянки для 54 авто, зі встановленим попереду екраном на 80 кв. метрів. З настанням темряви на площину проектують зображення. Звук налаштовує кожен глядач особисто, бо він долинає з радіоприймача, настроєного на хвилю FM у салоні автомобіля. Для авто на майданчику зроблена навіть розмітка. За в’їзд у кінотеатр беруть квитки — з машини 45 гривень, а пасажирів — хай хоч повен «зал».

Кіномеханіки підгледіли ідею в американських кінострічках, відтак з’їздили ще й до Києва, де рухомий кінотеатр почав діяти раніше.

Щовечора показують два кіносеанси, зі змінним репертуаром. На веб-сайті вдень можна ознайомитися з відеороликами вечірньої стрічки. Хлопці кажуть, що фільми ліцензійні.

Вмиканням «аварійки» глядач подає знак, підкликаючи до авто офіціанта. Той принесе келих пива, поп-корн чи пиріжки. Звичайно, основні відвідувачі кінотеатру — автомобілізована молодь обласного центру й навколишніх сіл.