"Законна експропріація незаконних експропріаторів"

Валерій МЕЛЬНИК
7 червня 2013

ГРАБЕЖІ

На Волині засудили членів банди, які на прожиття заробляли зі зброєю в руках

Троє чоловіків, які хотіли жити красиво, але не вельми переймалися пошуками легальної роботи, створили стійке злочинне угруповання і взялися за поліпшення свого матеріального становища шляхом експропріації частини готівки у легальних і нелегальних бізнесменів. Себто банального грабежу. А оскільки гроші лучани добровільно віддавати не хотіли, то «гоп-команда» почала озброюватися. Дещо кримінальними каналами дістали вже готовими для стрільби бойовими патронами, інше, як наприклад пістолет «ФОРТ-12р», який стріляє гумовими кулями, після перероблювання став стріляти кулями справжніми…

Як у трилерах, з’явилися у зловмисників і глушники до пістолетів, спортивні шапочки-маски із прорізами для очей, рукавички, номерні знаки від інших транспортних засобів, резервні засоби зв’язку. І вже наприкінці 2011-го озброєна команда, погрожуючи зброєю, «взяла» один із магазинів, що на вулиці Львівській в обласному центрі. Грабіжники, яких очолював раніше вже судимий ватажок, стали багатшими тоді на 9 тисяч гривень. Здобутих грошей вистачило ненадовго, і незабаром злочинці знову вийшли «на діло». На цей раз пограбували валютника, що мешкав поблизу Київського майдану. Після удару того битою по голові та пострілу в ногу злочинці розжилися на ще 80 тисяч гривень.

Великий куш підштовхнув до думки пограбувати ще одного валютника, в якого, за чутками, могло бути ще більше. Але цього разу злочинці напоролися на гідну відсіч, зокрема і з допомогою призначеного для стрільби гумовими кулями пістолета. Отож із місця невдалого нападу втекли. Але недалеко: рік тому їх затримали працівники волинської міліції. Тоді у членів банди вилучили автомат Калашникова, п’ять пістолетів, мисливську напівавтоматичну рушницю, сотні набоїв, вибухівку, сигнальні ракети, вибуховий імітаційний пристрій. Можна уявити, скільки це «добро» могло наробити біди, якби його не виявили працівники карного розшуку. А недавно колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Волинської області винесла й вирок: учасників банди позбавили волі на строк від 9 до 11 років. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua