"Закордонні сусіди підтримують Україну в євроінтеграційних прагненнях"

Олена ІВАШКО
19 квiтня 2014

Два дні Миколаїв приймав закордонні делегації, що приїхали з дружніми намірами та конкретними пропозиціями. Зокрема у  міськвиконкомі відбулася зустріч місцевого керівництва з польською делегацією на чолі з директором управління неінвестиційних проектів Кшиштофом Лонткою. Поляки приїхали в Миколаїв, щоб обговорити можливість розвитку українсько-польських відносин і підписання договору про партнерство з Любліном.

Секретар Миколаївської міської ради Юрій Гранатуров розповів про яскраву кораблебудівну історію Миколаєва, зазначивши, що нині місто — потужний промисловий центр півдня України, де добре розвинена кольорова металургія, машинобудування, харчова промисловість. Також він зазначив, що Миколаєву цікавий польський досвід розвитку органів місцевого самоврядування, відповідної законодавчої бази.

Представник польської сторони підкреслив, що Польща підтримує євроінтеграційні устремління нашої країни, й висловив зацікавленість у розвитку відносин зокрема між Любліном та українськими містами. За словами Кшиштофа Лонтки, мета їхнього візиту — ближче ознайомитися з Миколаєвом, щоб дізнатися про проблеми міста, що дасть змогу прояснити питання про ту допомогу, яку може надати польська сторона. Він презентував проекти, які реалізував і реалізовує Люблін з містами України та інших країн.

А в облдержадміністрації приймали Надзвичайного і Повноважного посла Латвії в Україні Аргіту Даудзе. Пані Аргіта розповіла, що хоче особисто ознайомитися із ситуацією на півдні України, а також розглянути перспективи співпраці краю з  Європейським Союзом та Латвією. Голова Миколаївської обласної ради Тарас Кремінь виклав латвійській гості ситуацію щодо облаштування переселенців із Криму, військових та їхніх сімей, які прибули на Миколаївщину.

«Для нас, — зазначив Тарас Дмитрович, — дуже важлива підтримка держави, яка зробила свій європейський вибір. Ми сподіваємося на підтримку вашого посольства й держави та розуміння того, що відбувається в Україні й у Криму».

Надзвичайний і Повноважний посол Латвії запевнила, що всі пропозиції щодо гуманітарної  допомоги та інвестиційних проектів, зокрема й тих, що стосуються туристичної галузі Миколаївщини, обов’язково розглянуть. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua