ЗЛОВЖИВАННЯ. Очаківська міжрайонна прокуратура Миколаївської області порушила кримінальну справу за фактом зловживання посадовими особами Очаківської загальноосвітньої школи-інтернату службовим становищем під час продажу та придбання житла для неповнолітнього. Їхні дії спричинили тяжкі наслідки — хлопець позбувся права на житло. 

Як зазначає Очаківський міжрайонний прокурор Ігор Боршуляк, до Очаківської загальноосвітньої школи-інтернату вступив на навчання Ярослав Ш., який залишився без батьківського піклування. Матір рішенням суду було позбавлено батьківських прав, а відомості про батька в актовий запис про народження внесено зі слів матері.

Рішенням виконкому Миколаївської міської ради за дитиною було закріплено житлову площу — частки в квартирі в місті Миколаєві. Однак посадові особи Очаківської ЗОШ-інтернату, щоб заволодіти коштами від продажу квартири Ш., від його імені придбали на його ім’я півбудинку в селі Трихатське Миколаївського району. Через кілька місяців директор школи-інтернату направила на ім’я голови виконкому Центрального району м. Миколаєва клопотання, щоб він дав згоду на продаж квартири Ш. та придбання на його ім’я домоволодіння в селі Трихатське.

Рішенням виконавчого комітету було надано дозвіл на продаж квартири у зв’язку із придбанням домоволодіння в селі. Квартиру неповнолітнього згідно з договором купівлі-продажу було продано втричі дорожче, ніж коштує будинок у селі. При цьому кошти від продажу квартири на рахунок хлопця не надійшли. А згідно з інформацією Миколаївської райдержадміністрації, придбаний для неповнолітнього будинок перебуває у зруйнованому стані.

Враховуючи, що в діях посадових осіб Очаківської ЗОШ-інтернату є ознаки злочину, передбаченого статтею Кримінального кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки», Очаківський міжрайонний прокурор порушив кримінальну справу. Триває слідство.