"Залізниця відкриває нові проекти "

24 вересня 2013

Учора віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул відкрив у Києві 17-й Міжнародний конгрес з колісних пар. Це одна з найвагоміших подій у світовій залізничній індустрії.

«Українська транспортна галузь — одна з найпривабливіших і відкритих сфер для інвестицій. Триває модернізація морських портів та Укрзалізниці, в галузі впроваджуються новітні технології, реалізуються міжнародні проекти. В Україні створюються сприятливі, прозорі та рівноправні умови співпраці з бізнесом. Ми готові пропонувати інвесторам максимально гнучкий підхід до форм і механізмів такої співпраці. Наша головна мета — модернізація економіки і підвищення її конкурентоспроможності. Україна готова до такої співпраці. Ми відкриті для діалогу. Конгрес дає для цього всі можливості», — сказав урядовець у ході урочистостей.

Україна є учасником кількох міжнародних проектів, зокрема проекту залізниць і морських портів України, Литви та Білорусі «Поїзд комбінованого транспорту «Вікінг», який значно підвищує ефективність та обсяги контейнерних вантажоперевезень.

«Також за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку в Україні починається будівництво нового сучасного та безпечного двоколійного Бескидського тунелю. Це збільшить пропускну здатність 5-го Критського Міжнародного транспортного коридору», — зазначив Олександр Вілкул.

Ще одним перспективним проектом є «Широка колія до Відня», за допомогою якого десятки мільйонів тонн контейнерних вантажів з Азіатсько-Тихоокеанського регіону можна буде оперативно, без перевантаження у вагони з іншою шириною колії, доставляти через Україну до центру Європи. «Важливою складовою розвитку галузі є впровадження інноваційних технологій», — додав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що нині реалізується проект з підвищення ефективності управління залізницями. Зокрема торік було впроваджено єдину автоматизовану систему контролю вантажних перевезень. Поетапно впроваджується єдина електронна система документообігу і в морських портах. Зокрема, Одеський морський порт став пілотним майданчиком для реалізації проекту Єдиної інформаційної системи портового співтовариства (ІСПС).

Також на Укрзалізниці триває реорганізація системи диспетчеризації: це зменшення кількості диспетчерських дільниць і збільшення їхньої довжини, що сприятиме підвищенню швидкості поїздів, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

«Наша країна посідає четверте місце за обсягами вантажних перевезень на Євразійському континенті, поступаючись лише Китаю, Росії та Індії. Україна посідає 1-ше місце у світі з експорту залізничних коліс та 3-тє з їх випуску. Наше завдання полягає в розвитку транспортного і логістичного потенціалу країни», — резюмував Олександр Вілкул.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua