Замах на життя кандидата у народні депутати Володимира Борисенка (мажоритарний округ №98) перекваліфікували на теракт, передає УКРІНФОРМ з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

«На даний час у кримінальному провадженні про замах на життя кандидата в народні депутати за вимогою прокуратури злочин перекваліфіковано на терористичний акт (ч.1 ст.258 Кримінального кодексу України)», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування доручено ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Кримінальне провадження перебуває на контролі прокуратури Київської області.

Нагадаємо, у понеділок, 20 жовтня, у Борисполі Київської області скоєно замах на кандидата в народні депутати по мажоритарному округу №98 від Політичної партії «Народний фронт» Володимира Борисенка. Спочатку в кандидата вистрілили з вогнепальної зброї, а потім кинули під ноги саморобний вибуховий пакет. Потерпілого з діагнозом забій м'яких тканин тулуба доставлено до лікарні.

Слідче управління УМВС в Київській області спершу розпочало кримінальне провадження за ч.1 ст.115 – замах на вбивство. Слідство розглядає кілька версій замаху, зокрема й пов'язану з участю Борисенка у виборах. До ранку експерти встановили, що була використана граната РГД-5. Стріляли з короткоствольної зброї патроном 9 на 18.