"«Заробляли» розкраданням ліфтів"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
11 вересня 2013

Збитків на суму близько 89 тисяч гривень встигли нанести комунальним підприємствам Кривого Рогу на Дніпропетровщині двоє зловмисників усього за два місяці. Замість доброї справи свою активність 29- та 32-річний жителі міста спрямували на розкрадання ліфтового обладнання. Результат «ударної праці» молодиків — 22 крадіжки у Тернівському та 13 у Жовтневому районах міста. Можна уявити, в якому стані залишилися підйомники у багатоповерхових будинках цих житлових масивів.

Щоб затримати злодіїв, оперативники з Тернівського районного відділку міліції майже щоночі протягом двох місяців чатували на них. Однак саме в той час і в тих місцях крадії не з’являлися. Врешті шкідників ліфтів таки затримали. Вони виявилися кримінальними спеціалістами саме у цій сфері — раніше вже були судимі за крадіжку ліфтового обладнання.

За інформацією ГУ МВС у Дніпропетровській області, стосовно цих фактів до ЄРДР внесені відомості за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Зловмисникам загрожує покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років чи позбавлення волі на той самий строк.

А ось розкрадача ліфтів на житловому масиві Перемога у Дніпропетровську затримали на гарячому. Співробітники карного розшуку спіймали його у той час, коли крадій в одному з багатоповерхових будинків за допомогою дроту і двох рожкових ключів відкрив двері ліфта, заліз у шахту і цупив звідти комунальне майно. Це обладнання коштувало 500 гривень. Пізніше у міліції встановили, що чоловік скоїв майже 20 подібних крадіжок. Приблизно три роки тому він ще працював на підприємстві, що займалося обслуговуванням ліфтів та шахт, але був звільнений, бо надто полюбляв заглядати в чарку. На нову роботу влаштуватися йому не вдалося, тому колишній ліфтовий ремонтник вирішив використати свій професійний досвід із зовсім протилежною метою — ліфти курочити і таким чином «заробляти».

За словами начальника Жовтневого РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області В’ячеслава Клешні, сьогодні затриманий розкаюється у вчинених злочинах і співпрацює із слідством. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua