"Зарплати на контролі Президента"

14 лютого 2014

«Президент особисто контролює, як проходять усі виплати із соціальних гарантій держави. Усі пенсії за лютий фінансуються за графіком. Наразі 60% пенсій виплачено, перераховано всі державні допомоги в регіони. Люди вже починають отримувати перший транш, і до кінця місяця в повному обсязі буде перераховано другий транш державних допомог. Усі обов’язкові соціальні виплати відбуваються повністю за графіком», — про це сказала міністр соціальної політики Наталія Королевська після зустрічі з Президентом Віктором Януковичем.

За її словами, глава держави дав завдання активізувати діяльність Мінсоцполітики щодо захисту людей, які працюють, проконтролювати своєчасність виплати заробітних плат, захистити трудові права людини й не допустити жодних порушень. «Ми активізуємо роботу інспекції з праці. І головне, щоб люди вчасно отримували заробітну плату», — передає слова міністра прес-служба Президента.

Також на зустрічі обговорювали питання активізації роботи у сфері зайнятості. Підготовлені Мінсоцполітики ініціативи включають створення першого робочого місця для молоді, захист робочих місць для жінок і підтримку малого та середнього бізнесу.

Ішлося й про посилення захисту соціально незахищених верств населення. За словами міністра, з цього року держава почала виплачувати підвищені допомоги малозабезпеченим сім’ям із дітьми, дітям-інвалідам групи «А» та дітям-сиротам, які мають інвалідність. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua