"Зарубіжні школи отримують нові посібники"

20 листопада 2014

Що більше ми шкодуємо грошей на підручники сьогодні, то більше нам доведеться витрачати на гармати завтра. На цьому наголосив у Будинку уряду віце-прем’єр-міністр Олександр Сич по завершенні міжвідомчої наради щодо стану та перспектив забезпечення підручниками загальноосвітніх навчальних закладів.

Він позитивно оцінив зусилля МОН, спрямовані на зменшення собівартості видання підручників державним коштом, а також ліквідацію корупційних схем відбору та друку шкільних підручників, зокрема використання принципово нового механізму конкурсного відбору рукописів підручників. «На виданні навчальної літератури наші попередники робили бізнес, який позначався на якості та ціні шкільних підручників. Нам ще доведеться чимало зробити, аби подолати наслідки цієї політики», — передає слова віце-прем’єра його прес-служба.

Під час наради він доручив ужити невідкладних заходів із демонополізації у сфері продажу друкарського паперу для видавничої справи, а також удосконалення механізмів забезпечення підручниками загальноосвітніх шкіл усіх форм власності, зокрема суботніх і недільних шкіл, утворених українськими громадами за межами країни. «Побіжний аналіз термінів поставок навчальної літератури у зарубіжні школи переконує в тому, що більшість із них користується критично застарілою літературою. До прикладу, Болгарія востаннє її отримувала ще за часів президентства Леоніда Кучми — у 2002 році», — сказав Олександр Сич.

Він звернув увагу Держказначейства на неприйнятність затримок з оплатою платіжних доручень за угодами з видання і доставки підручників коштом Держбюджету, а також доручив керівникам Донецької облдержадміністрації організувати вчасну доставку нових україномовних підручників у школи, які розташовані в межах визволених територій.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua