"Заручника звільнили рибалки"

Микола ШОТ
20 червня 2013

СПРАВА №. Інвалід  І групи на Тернопіллі пройшов курс реабілітації в одному з медичних закладів. Власним легковиком він повертався на рідну Буковину. На шляху «голосували» три хлопці. Загальмував. Подорожні попросили підвезти їх до найближчого райцентру. Погодився. Але за певний час один з них накинувся на водія, почав його душити й водночас наказав зупинити автівку. Якась хвилина — й молодики виштовхнули водія із салону та ще й побили, витягнули з його кишені гаманець з грішми й документами, а самого зачинили у багажнику автомашини. Не зважили навіть на те, що власник легковика — людина з особливими потребами, пересувається на протезі.

Начальник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в області Петро Колісник розповів, що вже за кілька кілометрів один з лиходіїв, який взявся керувати чужим авто, в’їхав у земляний насип. Після такої оказії зловмисники накивали п’ятами, навіть не подумавши звільнити заручника. На щастя, аварія привернула увагу риболовів, що затрималися на водоймі допізна. Побачивши біля побитого легковика закривавленого чоловіка, викликали міліціонерів. Правоохоронці невдовзі розшукали розбійників.

Проти трьох молодиків розпочали кримінальні провадження. Їм доведеться відповідати перед законом одразу за двома статтями. Йдеться про незаконне заволодіння транспортним засобом, скоєне групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, а також про розбій, вчинений за попередньою змовою. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua