"Засновник Фейсбуку заробляє на день шість мільйонів доларів"

24 жовтня 2013

Сукупний заробіток засновника Facebook Марка Цукерберга за підсумками 2012 року становив майже 2,27 мільярда доларів, або близько шести мільйонів на день.

Про це свідчить рейтинг найбільш високооплачуваних топ-менеджерів США, який щорічно складає консалтингова компанія GMI Ratings, повідомляють FAKTY.ictv.ua.

За розміром зарплати Цукерберг обігнав виконавчого директора Kinder Morgan (оператора нафто - і газопроводів Kinder Morgan) Річарда Кіндера (Richard Kinder), який посів друге місце. За минулий рік Кіндер заробив більш ніж 1,1 мільярда доларів.

У трійку лідерів також потрапив голова Sirius XM Radio Крейда Кармазін (Mel Karmazin). За обсягом виплат за рік (близько 255 мільйонів доларів) він суттєво відстав від Цукерберга і Кіндера. Глава Apple Тім Кук опинився в рейтингу лише на п’ятій сходинці з виплатою у 144 мільйони доларів.

Як зазначили в GMI Ratings, минулого року топ-менеджери великих американських корпорацій встановили рекорд. Десять найбільш високооплачуваних управлінців вперше заробили не менше ста мільйонів доларів кожен, а двоє з них – більше мільярда доларів.

Загальний статок Марка Цукерберга оцінюється журналом Forbes у 19 мільярдів доларів. У рейтингу 400 найбагатших людей світу засновник Facebook посідає 20-у сходинку. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua