"Завдяки перепілкам наблизимося до Європи"

Вікторія КОВАЛЬОВА
7 серпня 2014

Житомирський регіональний центр з інвестицій та розвитку Держінвестпроекту України (РЦІР) у співпраці з одним із найбільших в Україні фермерських господарств — перепелиною фермою «Миколай» — планують  ввести в експлуатацію в с. Барашівка Житомирської області виробництво органічного добрива на основі посліду, компосту і торфосировини. Обсяг необхідних інвестицій для запуску проекту становить 20 мільйонів гривень. Термін окупності інвестицій — 8-9 місяців. Про це повідомив заступник керівника Житомирського РЦІР Віталій Сівко.

За його словами, підприємства Європейського Союзу дедалі частіше відмовляються від мінеральних добрив і надають перевагу вирощуванню продукції високої екологічної чистоти з використанням саме органічних добрив. Річ у тім, що мінеральні добрива призводять до накопичення різних хімічних залишків у грунтах і підвищують їх кислотність. А виробництво органічних добрив відповідає останнім світовим тенденціям, тому цей проект має зацікавити інвесторів.

Друге з цих виробництв буде тісно пов’язане з використанням місцевої сировини — торфу, обсяги покладів якого на Житомирщині оцінюють приблизно у 50 мільйонів тонн. Проект із виробництва органічних добрив в області є частиною великої програми «Екопродукт Житомирщини», яку буде представлено інвесторам наприкінці цього року. Крім цієї бізнес-пропозиції, проект передбачатиме виробництво органічної продукції та її сертифікацію за європейськими стандартами у фермерських господарствах регіону. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua