ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ. Державне агентство із земельних ресурсів України повідомило про завершення процедури аерофотозйомки території країни − 600 тис. кв. м.

«Завершено суцільну аерофотозйомку території України. Таким чином, наша країна вперше отримала картографічну основу для ведення Державного земельного кадастру та виконала одну з ключових вимог ЄС», − повідомив директор Проекту Світового банку «Видача державних актів на право власності на землю та розвиток системи кадастру» Сергій Кубах.

У повідомлені зазначається, що за результатами суцільної аерофотозйомки Україна «отримає» нову площу своєї території.

«Якщо бути точним, відзнято 99,6 відсотків території країни – залишок у 0,4 відсотка становлять матеріали, які потребують доопрацювання у зв’язку з вадами технічного характеру.

Зйомку здійснено в масштабі 1:25000. Нині завершується створення ортофотопланів населених пунктів (ці матеріали виконуються в масштабі 1:2000), ортофотопланів у масштабі 1:10000 та індексних кадастрових карт. Усі ці роботи передбачається завершити в червні 2012 року», − зазначив Сергій Кубах.

Держземагентство планує відкрити доступ до автоматизованої системи земельного кадастру через Інтернет з 1 січня 2013 року.