"Завод Фірташа – аеродром для російських безпілотників?"

8 вересня 2014

Наприкінці минулого тижня в програмі «Українські сенсації», яка виходить на телеканалі 1+1, був показаний сюжет про те, що безпілотні літаки, які використовуються російськими окупантами для розвідувальних цілей, піднімаються в небо неподалік кордону з Україною – з території заводу «Кримський титан».

Як відомо, це підприємство належить групі компаній, власником якої є «віденський арештант» Дмитро Фірташ, прізвище якого часто згадується у парі з екс-главою адміністрації Віктора Януковича – Сергієм Льовочкіним.

На території Криму, поблизу кордону з Україною, про що неодноразово повідомляли ЗМІ, зосереджено значні сили російських збройних сил, командування яких має можливість одержувати розвіддані про дислокацію та лінію оборони українських військ, які готові протистояти окупантам, і за допомогою таких літальних апаратів.

Нагадаємо, що Кабмін днями передав цілісні майнові комплекси Іршанського гірничо-збагачувального і Вільногірського гірничо-металургійного комбінатів до сфери управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) після припинення договору їх оренди з ПрАТ «Кримський титан».

Іршанський гірничо-збагачувальний і Вільногірський гірничо-металургійний комбінати приносили в 10 разів більше прибутку, ніж платив державі за їх оренду «Кримський титан».

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду минулої п'ятниці.

«Комбінати були в так званій оренді минулої влади. При прибутках мінімально 1 млрд грн на рік держава отримувала цілих 100 млн грн. Тому ми сьогодні повернули ці комбінати в 100% держвласність. Далі уряд буде приймати рішення приватизувати «Об'єднану гірничо-хімічну компанію», або залишити ці комбінати виключно на 100% в держвласності» – наголосив Арсеній Яценюк.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua