"Завтра Олександр Вілкул відвідає Херсонську область"

31 липня 2013

АНОНС. 1 серпня Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул перебуватиме із робочим візитом у Херсонській області. 

Програма робочої поїздки:

10:15 - Віце-прем’єр-міністр проведе робочу нараду щодо розвитку регіональних аеропортів та перевірить результати модернізації аеропорту «Херсон».

Аеропорт «Херсон»  у квітні 2013 року відновив свою діяльність після 7-літнього простою. Він розташований у 8 км на північній захід від міста Херсона. Аеропорт має загальну площу близько 290 га і є аеропортом 5-го класу із злітно-посадковою смугою довжиною 2500,00 м, шириною 42 м, магістральними та допоміжними доріжками, комплексом радіотехнічних споруд та радіонавігаційних засобів забезпечення польотів. Аеропорт має статус міжнародного, створено митний та прикордонний пости,  проводиться фіто-санітарний контроль. На сьогодні штатна чисельність авіаційного підприємства складає 45 осіб.

Місце проведення:

10:50 – Олександр Вілкул відкриє новий житловий будинок у Херсоні, збудованого в рамках державних програм доступного житла.

Цей будинок зведено у рамках державних програм доступного житла. Сучасна 5-типоверхівка розрахована на 80 дво- та трикімнатні квартири (загальна площа усіх кватир – 6,7 тис м²). Середня вартість квадратного метру у новобудові – 4 тисяч 850 гривень. Така ціна на 10% нижча за вартість квадратного метра первинного житла в інших новобудовах Херсона.

Завдяки державній підтримці з 2010 року вже більше 7 тисяч українських родин стали власниками нових квартир. У Херсоні Олександр Вілкул вручить ключі від квартир новозбудованого будинку 40 родинам, які отримали власне житло завдяки державній підтримці.

Піcля урочистостей - підхід Олександра Вілкула до ЗМІ

Місце проведення:

11:40 – Олександр Вілкул у Херсоні проведе виїзну робочу нараду з питань будівництва мостового переходу через залізничні колії в районі вулиці Зала Егерсег і Бериславського шосе.

На сьогодні єдиною автомобільною магістраллю міста Херсон є Миколаївське шосе, яке з’єднує Таврійський, Північний та Шуменський житлові райони з центральною частиною міста. Місто розвивається, збільшується кількість автотранспорту, тому шосе працює з перевантаженням і це створює незручності для водіїв і пасажирів.

У 2012 році було розпочато будівництво цього мостового переходу. Згідно з проектом, загальна протяжність дорожнього полотна становить 2 тис метрів, пропускна здатність – 2 тис одиниць транспорту на годину.

Місце проведення:

12:15 - Олександр Вілкул проведе робочу нараду щодо реалізації освітнього проекту «Відкритий світ». Зокрема, перевірить результати впровадження цього проекту в школі села Микільське Білозерського району.

Національний проект «Відкритий світ» передбачає модернізацію системи освіти України, подолання освітньої нерівності та доступність якісної освіти кожному школяру незалежно від його місцезнаходження. На першому етапі проекту (закінчився у червні 2013 року) було оснащено 54 навчальні заклади з усіх областей України.  Другий етап розпочнеться 1 вересня 2013 року, в рамках якого учні та вчителі 5-9 класів 2 тисяч шкіл у всіх областях України будуть забезпечені персональними мобільними комп’ютерами (так званий «електронний вчитель») з підключенням до широкосмугового Інтернету.

Місце проведення: м.

13:10 – Олександр Вілкул на Херсонському машинобудівному заводі проведе робочу щодо виробництва в Україні сучасної сільськогосподарської техніки.

16:45 - Олександр Вілкул у Генічеську проведе робочу нараду щодо реалізації проекту створення оздоровчого комплексу – еко-містечка «InterMedicalEcoCity».

Еко-містечко розбудовується в регіоні Арабатської стрілки на площі 450 га землі, яка багата на природні лікувальні грязі озера Сиваш, родовища термальних мінеральних вод, сприятливих природно-кліматичних умов Азовського моря, степового повітря.

Еко-містечко спеціалізуватиметься на наданні допомоги дорослим і дітям, хворим на дитячий церебральний параліч, хронічними захворюваннями нервової системи, опорно-рухового апарату, гінекологічними хворобами, безпліддям, постраждалим внаслідок спортивних травм, які потребують реабілітації після інсультів та інфарктів, політравм.

Місце проведення:

Для представників ЗМІ організовується два пули.

Шодо акредитації звертатися до управління з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної державної адміністрації за телефонами (0552) 22-30-76 та 066-744-21-88 Лозовська Катерина. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua