"Шварценеггеру було б на що подивитися"

Валерій РЕКУНОВ
17 вересня 2013

Ольга Караваєва — наш Термінатор без спідниці. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИЩойно чуємо про культуризм або бодібілдинг, у нашій уяві відразу постають герої Сталлоне, Ван Дамма і Шварценеггера. Між тим спеціалісти визначають це поняття значно ширше — як систему вправ, спрямованих на пропорційний розвиток людського тіла, нарощування маси й розвиток рельєфу м’язів, тренування сили й витривалості. Якщо ви всерйоз почнете займатися «будівництвом власного тіла», звичайними для вас стануть упевненість у собі, олімпійський  спокій у стресових ситуаціях і позитивне ставлення до життя, запевняють ентузіасти.

Наскільки популярним цей вид фізичних навантажень став в останні десятиліття, укотре засвідчив чемпіонат світу з жіночого бодібілдингу, чоловічого та жіночого фітнесу, бодіфітнесу, який минулими вихідними проходив у Києві. На сцені міжнародного виставкового центру «АККО Інтернешнл» свою майстерність демонстрували майже триста спортсменів із 40 країн. Як повідомив на прес-конференції президент IFBB Рафаель Сантоха,  нині до складу міжнародної Федерації бодібілдингу і фітнесу входять представники 188 країн і щороку проводиться майже тисяча турнірів різного рівня.

Українська столиця вперше приймала світовий чемпіонат, учасники якого у фіналах різних категорій розіграли 20 комплектів нагород. Господарі змагань підтвердили своє реноме одного з лідерів цього поки що не олімпійського виду спорту. Абсолютною чемпіонкою світу з бодіфітнесу стала чемпіонка Європи, призерка торішнього Кубка світу Ольга Караваєва. Серед шести учасниць фіналу з фітнесу не було рівних ще одному з лідерів збірної України — Наталі Назаренко.

Усього цього недільного вечора синьо-жовта дружина виборола 6 золотих, 2 срібні й 8 бронзових медалей. У неофіційному командному заліку українці посіли перше місце (216 балів), набагато випередивши збірні Росії (136) і Словаччини (94).

— Уперше до  тренажерної зали я потрапила 13-річною, — розповіла кореспондентові «УК» абсолютна чемпіонка світу з бодіфітнесу Ольга Караваєва після церемонії нагородження. — Це було півгодинне тренування після занять шейпінгом. Мені з дитинства подобалися підтягнуті стрункі жінки з бездоганною поставою. Тому звернулася до найкращого спортсмена України серед неолімпійських видів спорту Олександра Білоуса, який очолював Київську федерацію бодібілдингу і фітнесу. Почала регулярно тренуватися і невдовзі перемогла на своїх перших змаганнях — чемпіонаті країни. Так розпочався мій шлях у великий спорт. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua